Allt du behöver veta om Hyaluronsyra

Hyaluronsyra hjälper till att bibehålla lederna friska och rörliga. Smärta och stelhet från lederna beror ofta på inflammation i någon eller flera strukturer i leden eller brosket.

Ledinflammationen (osteoartrit) utvecklas långsamt och leder så småningom till nedbrytning av ledbrosket, förtjockning av ledkapseln, inflammerad ledvätska och benpålagringar i och runt leden. Vid belastning ger inflammationen upphov till smärta, stelhet och minskad rörlighet.

Ledvätskan består av hyaluronsyra, en sockermolekyl som ger vätskan en segflytande konsistens. Hyaluronsyrans egenskaper bidrar till stötdämpning och smörjning av leden samt är viktig för transporten av näringsämnen och slaggprodukter till och från ledvätskan till brosket.

Vid en inflammation i leden bryts hyaluronsyran ner och kan därför inte bidra med smörjning, stötdämpning och näringsutbyte på samma sätt varpå brosket utsätts för vidare slitage och nedbrytning.

Man har nyligen kunnat visa effekten av oral hyaluronsyra på patienter med osteoartrit i knät (Nelson F.R. et al 2014).

Här följer en kort sammanfattning:
Studien baseras på 40 patienter i åldern 50-75 år där alla hade daglig knä smärta och diagnostiserad osteoartrit i leden. Hälften av patienterna tog hyaluronsyra dagligen i 3 månader och hälften av patienterna fick placebo dagligen. Man mätte inflammatoriska enzym i ledvätska och serum samt att man patienten fick bedöma sin smärta och rörlighet.

Resultatet visade att patienterna som hade tagit oral hyaluronsyra hade statistiskt signifikant mindre smärta och förbättrad rörlighet efter 3 månader. Även en statistiskt signifikant minskning av cirkulerande nedbrytande enzym kunde uppmäta i serum och ledvätska hos de behandlande patienterna jämför med patienterna som åt placebo tabletter. Nelson, F.R., Zvirbulis, R.A., Zonca, B., li, K.W., Turner, S.M., Pasierb, M., Wilton,P., Martinez-Puig,D and Wu,W. The effect of an oral preparation containing hyaluronic acid (Oralvisc®) on obese knee osteoarthritis patients determined by pain, function, bradykinin, leptin, inflammatory cytokines, and heavy water analyses. Reumatol Int, 05, 2014

Hur fungerar hyaluronsyra?

HYALURONSYRA är ett naturligt socker som bildas i ett flertal organ i kroppen (bl.a. ledbrosk, ledvätska, ögat, örat och navelsträng) hos djur och människa. Hyaluronsyra kan binda ett stort antal vattenmolekyler och är en viktig komponent i normal ledvätska. Den är segflytande till konsistensen samt har en hög viskositet som på så sätt verkar stötdämpande vid belastning. Hyaluronsyra har även som uppgift att bidra till att transportera näringsämnen till brosket och att öka borttransporten av slaggprodukter från brosket.

Hur tas hyaluronsyran upp från tarmen?

I tarmen finns det specifika receptorer (CD44 receptorer) som tar upp hyaluronsyra till blodet.

Hur når hyaluronsyran leden?

Via blodet når hyaluronsyramolekylen leden och fäster där på specifika CD 44 receptorer i ledkapseln.

Vi finns här för att hjälpa dig

Hej och välkommen hit till min webshop med bara produkter från EVA VET. Eva Skiöldebrand är den som tar in produkterna från USA. Produkterna är kliniskt testade.

Eva jobbar till vardags som professor på SLU och forskar på inflammationer i leder.

Jag heter Pia Sternberg och har sålt Eva Vets produkter sedan jag hade en hästsportbutik i Göteborg. Butiken sålde jag för 5 år sedan men har haft kvar min webshop med Evas produkter. Produkterna är framforskade och kliniskt testade av veterinärer i USA. I de testerna är det bevisat att Evas produkter verkligen når lederna. Under dessa år jag sålt produkterna har jag fått fantastisk bra respons.

Jag tycker det är lika roligt varje gång en kund har kommit tillbaka och köpt igen. När kunder berättar hur deras hästar slutat att få återkommande ledinflammationer, hundar har blivit ohalta och har lättare att resa sig, värmer ens hjärta. Inte att förringa alla de människor som blivit smärtfria efter det att de börjat äta HA-1.

Jag har många kunder som har artros men även de som har psoriasis artrit. Mina kunder har ont i händer, knän, höfter mm och de flesta kommer tillbaka och säger att de fått ett nytt liv!

En man som inte kunnat springa på 3 år pga smärtor i knäna kom tillbaka efter 2,5 månad och sade att han just sprungit Göteborgsvarvet! Han är numera min ständige stamkund.
En kvinna med psoriasis artrit berättar att hon fått ett nytt liv. Nu kan hon hoppa på klipporna och spela innebandy igen.

Hyaluronsyra lindrar också Psoriasis. I och med att hyaluronsyran är starkt inflammationshämmande så läker huden på ett väldigt effektivt sätt när man tar HA-1 tabletterna.

Ja, historierna är många och lika glad blir man varje gång. Om du som kund vill ha hjälp med vilken produkt du skall välja så maila mig, pia@ha-vet.se eller ring 0706-24 00 41.

Kontakta mig mer än gärna så hjälper jag till, Pia

pia
Pia Sternberg

Försäljning och marknadsföring

eva
Eva Skiöldebrand

Legitimerad veterinär, professor och medicinsk rådgivare

1

Start typing and press Enter to search